גז"ד לארבעה "שכירי חרב" שקשרו קשר לגרום לבעל בית קלייה למום או נכות וירו בו עבור אחרים ותמורת כסף

: | גרסת הדפסה
פ"ח
בית המשפט המחוזי בחיפה
5016-08
26.11.2008
בפני :
1. י. אלרון [אב"ד]
2. ר. למלשטריך-לטר
3. מ. גלעד


- נגד -
:
מדינת ישראל
:
1. ריאד אלמצרי
2. יוסף מצארווה
3. עבדאלרחים מצארווה
4. חאלד נאשף

גזר דין

א.         כללי:

הנאשמים הורשעו,  על פי הודאתם במסגרת הסדר טיעון,  בעבירות המיוחסות להם בכתב האישום המתוקן א' וזאת כדלקמן: 

נאשמים 1 ו - 2 - בעבירות לפי סע' 499,  305 ו - 144(ב) +29 לחוק העונשין,  התשל"ז - 1977,  דהיינו, קשירת קשר לפשע (רצח),  ניסיון לרצח ונשיאת נשק שלא כדין.

נאשם 3 - בעבירות לפי סע' 499,  329(א)(1) + 329(א)(2) ו - 144(ב) רישא + 29 לחוק העונשין, דהיינו, קשירת קשר לפשע (חבלה חמורה בכוונה מחמירה), סיוע לחבלה חמורה בכוונה מחמירה ונשיאת נשק שלא כדין.

  נאשם 4 - קשירת קשר לפשע (חבלה חמורה בכוונה מחמירה), סיוע לחבלה חמורה בכוונה מחמירה לפי סע' 499,  329(א)(1) + 329(א)(2) + 31 לחוק העונשין.

לפי הסדר הטיעון,  שהושג במהלך שמיעת הראיות,  העבירות הנ"ל,  אשר כולן יוחסו לנאשמים בכתב האישום המקורי,  נמחקו לגבי חלק מהנאשמים כך שכל אחד מהנאשמים כעת נושא באחריות רק בגין חלק מהעבירות,  כמפורט לעיל. הנאשמים הודו בעובדות כתב האישום המתוקן והצדדים היו חופשיים בטיעוניהם לעונש.

ב.         עובדות כתב האישום המתוקן:

על פי כתב האישום המתוקן,  הנאשמים קשרו קשר עם אחרים לגרום לעמאר מוסטפא (להלן: "המתלונן") לנכות או מום או לחבלה חמורה באמצעות נשק חם (להלן: "הקשר").  הנאשמים היו אמורים לקבל סכומי כסף מהאחרים עבור פעולותיהם,  כאשר נאשם 4 שימש כאיש קשר בינם לבין האחרים.

            ביום 22.1.08,  נסעו נאשמים 1 - 3 ברכב בו נהג נאשם 3 מטייבה לדליית אל כרמל.   במהלך הנסיעה,  הצטיידו באקדח ותחמושת,  אותם נשאו ללא רישיון.  

            כאשר הגיעו לבית עסקו של המתלונן בדליית אל כרמל (בית קליה לפיצוחים וקפה), נכנסו הנאשמים 1 - 2 פנימה עם האקדח הטעון וביקשו את המתלונן.   לאחר שהתברר להם כי המתלונן יהיה במקום עוד זמן קצר,  עזבו הנאשמים 1 - 2 את המקום,  וקשרו קשר בניהם לגרום למותו של המתלונן כאשר ישוב.

            לאחר זמן קצר,  שבו הנאשמים 1 - 2 לעסקו של המתלונן.   נאשם 1 פנה אל המתלונן וביקש לקנות פיצוחים ב - 10 ש"ח.  כאשר המתלונן נעמד על מנת למלא את בקשתו,   ירה בו נאשם 2 שישה קליעים מטווח קצר זאת בכוונה להמיתו.

            הנאשמים 1 - 2 חזרו לרכב,  ונאשם 3 הסיע אותם מייד לביתו של נאשם 4,  אשר קיבל מהם דיווח על מהלך האירוע.  

            כתוצאה מהירי נגרמו למתלונן,  בין היתר,  פצע חודר במעי הדק אשר הצריך את כריתת המעי הפגוע, חדירה של רסיסים לפין,  שק האשכים והגפיים ופצע כניסת קליע בשורש כף היד.   המתלונן אושפז למשך למעלה משבוע.  

בתמורה למעשיהם,  קיבלו הנאשמים סכומי כסף במזומן.

ג.          תסקירי שירות המבחן (נאשמים 1 ו - 2):

בתסקירי שירות המבחן פורטו בהרחבה נסיבותיהם האישיות והמשפחתיות של הנאשמים 1 ו - 2.  

מתסקירו של הנאשם 1 עולה,  בין היתר,  כי הנו רווק כבן 22,  אשר עד למעצרו עסק בעבודות בניין מזדמנות.   אביו,  עובד מאפייה,  נאלץ להפסיק את עבודתו עקב תאונת עבודה ומוכר כנכה ע"י הביטוח הלאומי.  

בהתייחס לעבירה,  תיאר את הסכמתו להשתתף בביצועה כפיתוי ומענה לצרכיו הכלכליים אך קימץ בהסבריו.   שירות המבחן התרשם מקושי מצדו לשאת באחריות אישית מלאה על העבירה ומנטייה לצמצם את חלקו ולהשליך את האחריות על שותפיו לעבירה.   בהמשך לכך,  איבחן שירות המבחן ניתוק רגשי מחומרת התנהגותו ומהשלכותיה על הקורבן,  דבר אשר מעלה את הסיכון להישנות של התנהגותו העבריינית.  

על כן, עקב אי לקיחת אחריות מלאה, העדר ביטוי של צרכים או מטרות טיפוליות ובשל דפוסי חשיבה עברייניים מושרשים נמנע שירות המבחן מהמלצה בעניינו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>